“Dankzij de fijne begeleiding heb ik mijn zelfvertrouwen teruggevonden”

Re-integratie

We spreken van ‘re-integratie tweede spoor’ wanneer we te maken hebben met de situatie waarbij de zieke werknemer wel arbeidsmogelijkheden heeft, maar niet terug kan keren in het eigen werk of binnen de eigen werkgever. Of wanneer dit nog niet helemaal zeker is.

Zoeken naar passende mogelijkheden

Bij Joosen Advies bieden we tijdens dit traject ondersteuning bij het zoeken naar passende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Dat doen we soms door te enthousiasmeren en door mensen weer in beweging te brengen. Maar soms ook door juist stapsgewijs te gaan en goed te doseren. We stellen samen een persoonsprofiel op (wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik) en een beredeneerd zoekprofiel (welke functies en organisaties passen goed bij mij, waar liggen duurzaam passende kansen). Als houvast voor de gerichte re-integratie activiteiten. 

Interesses worden in kaart gebracht

Door middel van persoonlijke gesprekken, loopbaanopdrachten en (digitale) vragenlijsten brengen we kennis, ervaring, kwaliteiten, vaardigheden, persoonskenmerken en beroepsmatige interesses in kaart, bekijken we wat iemand belangrijk vindt in werk, wat energie geeft, welke voorwaarden er nodig zijn om goed te kunnen functioneren en houden we uiteraard rekening met de belastbaarheid zoals de bedrijfsarts aangeeft. 

Wij maken echt werk van een goede voorbereiding

Wij zorgen voor een goede voorbereiding op de terugkeer naar de arbeidsmarkt en maken hier ook echt werk van. We helpen onder andere met het opstellen van een goede gemotiveerde brief,  een eigentijds CV en bereiden voor op het sollicitatiegesprek. Ook het gebruik maken van het bestaande netwerk en moderne sociale media (zoals LinkedIn) komt aan bod. We beschikken bovendien over een online vacatureprogramma om het netwerken en solliciteren te ondersteunen. 

Toegevoegde waarde van Joosen re-integratie & loopbaanadvies

Het team van Joosen re-integratie & loopbaanadvies bestaat uit ervaren loopbaanadviseurs (aangesloten bij NOLOC), registerpsychologen (NIP) en coaches. Er is veel kennis over én ervaring met mensen met psychische klachten of complexe diagnoses. Zoals autisme, AD(H)D, niet aangeboren hersenletsel (NAH), trauma’s of persoonlijkheidsproblematiek. Onze psychologische achtergrond biedt veel toegevoegde waarde. 

Wij luisteren, begrijpen en adviseren vanuit onze expertise. 

Bent u benieuwd of wij ook iets voor u kunnen betekenen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op:

Psychologische expertise in arbeidsmogelijkheden