Peggy Joosen

Arbeids- en organisatiepsycholoog

Specialismen

  • Loopbaanadvies
  • Re-integratie tweede spoor
  • Outplacement

Het mooie van dit werk vind ik dat we altijd op zoek gaan naar wat er (wel) mogelijk is. Mogelijkheden die goed aansluiten bij de kennis, ervaring en interesses van de cliënt. Het geeft elke keer weer veel voldoening als iemand een leuke, nieuwe en passende baan heeft gevonden. Of als iemand na een moeilijke periode toch weer duurzaam terug kan keren in het eigen werk.

Na het afronden van de studie arbeids- en organisatiepsychologie ben ik altijd werkzaam geweest in het werkveld ‘mens en arbeid’. Hierdoor heb ik een uitgebreid netwerk opgebouwd met werkgevers, intermediairs, bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en loopbaanbegeleiders.

Sinds 2002 ben ik werkzaam als re-integratieadviseur, vanaf 2008 doe ik dit vanuit Joosen re-integratie & loopbaanadvies.

Het goed luisteren naar de vragen en de wensen van werkgever én werknemer is voor mij altijd de basis van de samenwerking. Ieder traject verloopt hierdoor anders en is op de persoonlijke situatie gericht. Uiteraard verlies ik hierbij de praktische vertaalslag naar de huidige arbeidsmarkt en de geldende wet- en regelgeving niet uit het oog.

Onder andere via beroepsorganisatie Noloc, waarbij ik ben aangesloten, volg ik regelmatig workshops en bijeenkomsten om mijn kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Daarnaast organiseer ik intervisies met andere professionals om ervaringen te delen en de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren.

Bij de uitvoering van de loopbaan- , re-integratie- en outplacementtrajecten werken we al jarenlang samen met een vast team van enthousiaste en gemotiveerde psychologen en coaches. 

Psychologische expertise in arbeidsmogelijkheden